Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги трябва ми помощ !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги трябва ми помощ !!!

Здравейте, колеги ! Прочетох всички теми, статии и т.н., но не видях човек, който да е вкарал 166-ца от Италия или може би съм пропуснал, но както и да е. Спрял съм се на 2.4 jtd двигателя и гледам, че дизелите тук в Италия не се спират, и за това бих искал да ми дадете някакъв съвет какво да огледам на колата, когато я купувам от тук. Какво може например да и куца и да мога да си го оправя след това без много проблеми и какво е недопустимо да и куца.. как мога да видя дали има някакви прикрити кусури и т.н. Искам също да знам какво ще трябва да се сменява после и на какви пари може да ми стъпи ? Благодаря предварително !!!
    Toyota Camry 2.5i v6 1989 - Обсъжда се съдбата й
    Alfa 156 SW 1.9 jtd 2002 - Горката мъченица

Първоначално публикувано от chriss Покажи съобщение
    Здравейте, колеги ! Прочетох всички теми, статии и т.н., но не видях човек, който да е вкарал 166-ца от Италия или може би съм пропуснал, но както и да е. Спрял съм се на 2.4 jtd двигателя и гледам, че дизелите тук в Италия не се спират, и за това бих искал да ми дадете някакъв съвет какво да огледам на колата, когато я купувам от тук. Какво може например да и куца и да мога да си го оправя след това без много проблеми и какво е недопустимо да и куца.. как мога да видя дали има някакви прикрити кусури и т.н. Искам също да знам какво ще трябва да се сменява после и на какви пари може да ми стъпи ? Благодаря предварително !!!
    Значи въобще не си чел нищо. Раздела е пълен с такива теми.

Comment

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
      Значи въобще не си чел нищо. Раздела е пълен с такива теми.
      Дори попрепълнен...
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
      Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Да наистина има доста неща писани от 2007 - 2008 година за коли, вкарани от Германия или друга страна, но не и Италия.. Зададох си въпроса за коли от Италия, защото ми направи впечатление, че средната продажна цена на една такава Алфа тук е с не по - малко от 1к евро повече от Германия... а въпроса за частите и цените го задавам с цел да разбера дали си държат цените от преди 2 - 3 години .. все пак живея в чужбина и не мога да отскоча ей така до някой сервиз в БГ .. Наистина се извинявам за до болка познатата тема, но не намерих информацията, която ми е нужна и реших да я пусна.. все пак искам другата седмица да стана собственик на една читава 166

Comment

Мойта 166 е от Италия,но не знам точно какъв съвет да ти дам,много мога да ти пиша-ма......Като чели е по-добре да гледаш 166 от дилъри на Алфа,има много такива и в Италия и в Германия,които продават коли втора ръка,поне там би трябвало да има сервиз,където да прегледаш ходовата част,или да се направи диагностика.
          Alfa 155 1.7,1.8 ex
          Alfa 166 2.4 3 ex
          155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
            Мойта 166 е от Италия,но не знам точно какъв съвет да ти дам,много мога да ти пиша-ма......Като чели е по-добре да гледаш 166 от дилъри на Алфа,има много такива и в Италия и в Германия,които продават коли втора ръка,поне там би трябвало да има сервиз,където да прегледаш ходовата част,или да се направи диагностика.
            Мерси много, колега ..ти лично твоята от такъв дилър ли я купи или от друго място ?

Comment

Моята е била върната в дилърите,във Флоренция,карала я е жена,и има някои забележки,нямаше сервизна книжка,имам малко ядове по ходовата част(задните носачи),аз я взех от една автокъща в София,като я спазарих с добра отстъпка заради забележките.В Италия има доста голям избор,като търсиш кола гледай поне 2000,година,мотора е здрав,гледай ходовата част на е наред,да не е разкрачена отпред или отзад,направете една диагностика,състоянието на турбото.Цените на 166 в мнооооого добро състояние горе долу са около 7000-8000лв в момента,ако налееш още 2000-3000 лв за консумативи,гуми,малко глезотиики и няма какво да пипнеш по колата,цените на фейслифта отиват над 8000лв.
              Alfa 155 1.7,1.8 ex
              Alfa 166 2.4 3 ex
              155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                Моята е била върната в дилърите,във Флоренция,карала я е жена,и има някои забележки,нямаше сервизна книжка,имам малко ядове по ходовата част(задните носачи),аз я взех от една автокъща в София,като я спазарих с добра отстъпка заради забележките.В Италия има доста голям избор,като търсиш кола гледай поне 2000,година,мотора е здрав,гледай ходовата част на е наред,да не е разкрачена отпред или отзад,направете една диагностика,състоянието на турбото.Цените на 166 в мнооооого добро състояние горе долу са около 7000-8000лв в момента,ако налееш още 2000-3000 лв за консумативи,гуми,малко глезотиики и няма какво да пипнеш по колата,цените на фейслифта отиват над 8000лв.
                Благодаря, колега. Днес ходих да гледам няколко екземпляра и малко останах шаш :Д.. цените тук тръгват от 2000 евро до около 6000 и това само за не феислифтовата. Една алфа 2002г. струваше 3500 евро с вариянт да ми смъкне 250-300 евро, а друга началото на 2001 струваше с около 600 евро отгоре. Не мога да кажа. че видях кой знае какви разлики.. двигателите и на двете работеха добре според мен. Не съм ходил до сервиз да ги видят и там защото все пак още оглеждам и събирам мнения . Става на въпрос за 2.4 jtd . Ще гледам още и се надявам накрая да се реша.. само да не ме цакнат с топла бира ..

Comment

колега, най-добре е да издириш някой Бг търговец, който да ти намери и спазари колата, предполагам, че ще ти вземе не повече от 200-300 евро за което. Ако отидеш сам за 1 кола ще платиш за нея най-малко 1000 - отгоре.
                  На мен примерно онзи ден едно приятелче (щото знае, че съм фен) ми се обади с оферта за 3500 лв. за 2.0 ТС `99, като аз ще я сваля от автовоза, т.е. няма да имат време за софтуерни и хардуерни намеси. Естествено не трябва да се забравя, че вече и жабарите почнаха да им връткат километражите. Затова моят съвет е - нашенец да ти намери колата - ще ти звънне, отиди да я видиш и ако ти хареса нека той направи сделката, `щото като вече е купил няколко стотин коли от там за него цените нямат нищо общо с тези, които са обявени.
                  AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Аз доколкото разбрах колега не живее в БГ.
                    П.с толкова са си реалните цени на запазените коли,по-малко от 3000 евро,ще има бая неща за правене.
                    Alfa 155 1.7,1.8 ex
                    Alfa 166 2.4 3 ex
                    155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                      колега, най-добре е да издириш някой Бг търговец, който да ти намери и спазари колата, предполагам, че ще ти вземе не повече от 200-300 евро за което. Ако отидеш сам за 1 кола ще платиш за нея най-малко 1000 - отгоре.
                      На мен примерно онзи ден едно приятелче (щото знае, че съм фен) ми се обади с оферта за 3500 лв. за 2.0 ТС `99, като аз ще я сваля от автовоза, т.е. няма да имат време за софтуерни и хардуерни намеси. Естествено не трябва да се забравя, че вече и жабарите почнаха да им връткат километражите. Затова моят съвет е - нашенец да ти намери колата - ще ти звънне, отиди да я видиш и ако ти хареса нека той направи сделката, `щото като вече е купил няколко стотин коли от там за него цените нямат нищо общо с тези, които са обявени.

Както потвърди колегата Flame аз живея в чужбина, по точно в Италия, заради което не ми е нужно да използвам услугите на дилър, а и дори да бях в БГ не бих използвал услугите на такъв човек, дори да ми е приятел. Btw незнам каква е тая ТС-ка за 3500 лв., защото не съм попадал на толкова евтина 166-ца още. Мога само да гадая, защото най-евтината, на която попадах беше 2000е с тенденция да свалят още от цената и състоянието и беше леща. Започвам наистина да се уверявам, че цените на добрите 166-ци започват от 3500е и километрите не са толкова важни, колкото как е обслувана колата...

Comment

Както потвърди колегата Flame аз живея в чужбина, по точно в Италия, заради което не ми е нужно да използвам услугите на дилър, а и дори да бях в БГ не бих използвал услугите на такъв човек, дори да ми е приятел. Btw незнам каква е тая ТС-ка за 3500 лв., защото не съм попадал на толкова евтина 166-ца още. Мога само да гадая, защото най-евтината, на която попадах беше 2000е с тенденция да свалят още от цената и състоянието и беше леща. Започвам наистина да се уверявам, че цените на добрите 166-ци започват от 3500е и километрите не са толкова важни, колкото как е обслувана колата...
                        Опааа,ето най-после някой купувач да го каже от личен опит,защото тука се вкарват само некви морги,и после само се подбиват цените и мнението за марката,колко хора като чуят алфа и бягат,че била трошлива и разни други глупости.За тези пари-толкова
                        Alfa 155 1.7,1.8 ex
                        Alfa 166 2.4 3 ex
                        155 1.8 MY 95 sport

Comment

Започвам наистина да се уверявам, че цените на добрите 166-ци започват от 3500е и километрите не са толкова важни, колкото как е обслувана колата...[/QUOTE]

Колега, разбрах че живееш в Италия, опитах се да ти обясня как можеш да си купиш колата, която си харесал за много по-малко пари отколкото ти искат жабарите, ама ти като държиш да я платиш двойно - твоя воля
                          AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Remember Mara to touch herself !
                            Естествено, предвид сегашното състояние на пазара втора ръка, можеш да си спазариш такава кола и за по-малко, но това е отделен въпрос.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Всичко под 4-5000 евро е курник. Не се чуди, че в БГ са много евтини, нашите джамбази ги взимат пакетно и задължително в състояние на полуразпад, щото се съобразяват с масовата нагласа, че Алфата трябва да е евтина... Вземи си бай бек от дилър, моята е такава и съм много доволен вече 2,5 години.
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                              X